Sulje

Vastuullisuusraportointi ohjaa yrityksen toimintaa kohti kestävämpää huomista

Vastuullisuusraportointi ohjaa yrityksen toimintaa kohti kestävämpää huomista

Clewor haluaa täyttää yrityksille asetetut vastuullisuusvaatimukset etunenässä ja julkaisi ensimmäisen vastuullisuusraportin vuonna 2023. ” Vastuullisuusraportointi auttaa meitä kehittämään omaa toimintaamme ja varmistamaan, että myös yhteistyökumppanit saavat kaiken tarvittavan vastuullisuutta koskevan tiedon oman raportointinsa tueksi”, kertoo Cleworin liiketoimintapäällikkö Annastina Liedes.

Clewor haluaa näyttää esimerkkiä kumppaneilleen


Cleworin toimintaa vahvasti ohjaava ideologia on jatkuva kehittyminen. Vastuullisuusraportoinnin lisäksi erilaiset sertifikaatit velvoittavat jatkuvan kehittymisen kulttuuriin ulkopuolisen arvioinnin kautta.

Cleworin vastuullisuusraportoinnista vastaavan Annastina Liedeksen mukaan vastuullisuusraportti on tärkeä työkalu myynnille sekä yhteistyökumppaneille.

— Vastuullisuusraportissa voimme kertoa konkreettisesti omasta toiminnastamme. Sitä kautta voimme huomata myös omat kehityskohteemme. Raportti toimii siis vahvasti omaa toimintaa ohjaavana konkreettisena työkaluna.

Vastuullisuusraportointi tulee jatkossa koskemaan yhä suurempaa määrää yrityksiä ja sen myötä kestävyysteemat tulevat luontevasti tärkeämmäksi osaksi yritysten strategiaa ja liiketoimintaa. Kestävyysraportointi antaa yhteneväiset työkalut ja kriteerit arviointia varten.

Raportointia koskevat vaatimukset muuttuvat jatkuvasti.

— Ei enää riitä, että kerrotaan pyrkimyksistä vähentää vaikkapa muovin käyttöä, vaan vastuullisuusraportissa pitää olla selkeästi kerrottu päästöt lukujen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että meidänkin täytyy olla ajan hermolla ja kouluttautua asian suhteen.

Lataa Cleworin vastuullisuusraportti täältä.

Cleworin liiketoimintapäällikkö Annastina Liedes kannustaa pienempiäkin yrityksiä vastuullisuusraportin laatimiseen.
Cleworin liiketoimintapäällikkö Annastina Liedes kannustaa pienempiäkin yrityksiä vastuullisuusraportin laatimiseen.


Miksi vastuullisuusraportointi kannattaa?


Vastuullisuuteen ja kestävyysraportointiin panostaminen antaa yritykselle kilpailuetua, vaikka lain puitteissa raportointivaatimukset eivät tässä vaiheessa vielä Cleworin kaltaista yritystä kosketa.

Vastuullisuusraportoinnin puuttuminen saattaa kuitenkin olla esteenä esimerkiksi kilpailutukseen osallistumisessa. Annastina näkee raportoinnissa lukuisia muitakin hyötyjä.

— Vastuullisuusraporttiin vedoten myös meidän asiakkaamme voi todistaa, että hän toimii vastuullisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Vastuullisuusraportti luo ammattimaista kuvaa meistä ja siitä, että kestävän kehityksen asiat ovat meille aidosti tärkeitä. Raportin välityksellä voimme helposti kertoa, mitä olemme tehneet vastuullisuusasioiden hyväksi ja kaikki tieto löytyy kätevästi samasta dokumentista.

Cleworin vastuullisussraporttiin on jaoteltu omat lukunsa vastuullisuuden eri osa-alueille
Cleworin vastuullisussraporttiin on jaoteltu omat lukunsa vastuullisuuden eri osa-alueille"


Sosiaalisen vastuun merkitys kasvussa


Annastina Liedes on huomannut, että vastuullisuusraportoinnissa korostetaan aiempaa enemmän sosiaalista vastuuta. Prosessin myötä Cleworilla on todettu, että sosiaalinen vastuu on toteutunut hyvin jo luonnostaan.

— Meillä työskentelee monta eri kansalaisuutta ja meille on ollut tärkeää panostaa siihen, että tärkeä informaatio on saatavilla kaikkien omalla kielellä, jotta esimerkiksi turvallisuuteen liittyvät asiat ymmärretään oikein.

Clewor on huomannut vastuullisuusraportin tärkeyden myös sosiaaliseen vastuuseen liittyvissä kysymyksissä.

— Isommat yritykset ovat esimerkiksi voineet allekirjoittaa YK:n sopimuksen ja heidän pitää varmistaa, että myös meillä on työntekijöillä hyvät työolot ja TESin mukainen palkkaus. Iso emoyhtiö velvoittaa hyvät työolot myös yhteistyökumppaneilta.

Annastina Liedes kehottaa pienempiäkin yrityksiä tarttumaan rohkeasti vastuullisuusraportointiin jo ennen kuin lainsäädäntö sitä edellyttää.

— Vastuullisuusraportin laatiminen vaati toki hieman taustatyötä, mutta oli prosessina mielenkiintoinen. Näin meille ei tule myöskään paniikkia siinä vaiheessa, kun raportointivaatimukset tulevat meidän kokoiselle yritykselle pakolliseksi. Saamme itsekin kasvaa rauhassa prosessin mukana, Annastina kiteyttää.


Yritysten raportointivaatimukset laajenevat


Tiesitkö, että EU:n laatiman CSRD-direktiivin eli kestävyysraportointidirektiivin myötä raportointivaatimukset laajenevat lähitulevaisuudessa merkittävästi. Vuonna 2025 raportointivelvollisuus laajenee koskemaan pörssiyritysten lisäksi kaikkia yrityksiä, joilla on yli 250 työntekijää, yli 40 miljoonan euron liikevaihto tai yli 20 miljoonan euron tase.

Jaa tai tykkää


<< Palaa blogiin

Ota yhteyttä!


Kiinnostuitko Cleworin palveluista? Haetko yrityksellesi tekstiilipalveluista vastaavaa kumppania? Kysy lisää – ota yhteyttä!

Tämä lomake on tarkoitettu ainoastaan yritysasiakkaiden käyttöön. Kuluttaja-asiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Cleworin numeroon 06 870 850.Tilaa uutiskirjeemme!


Lähetämme sähköpostiisi kerran kuussa vinkkejä, asiakastarinoita ja uutisia, joilla edistät puhtaampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa työarkea.
Sähköpostiosoite

Syötä suluissa oleva tarkistenumero (849794)