Sulje

Pienessä työyhteisössä kierrätetään niin töitä, iloja kuin surujakin

Pienessä työyhteisössä kierrätetään niin töitä, iloja kuin surujakin

Mira Sylander kiittelee työn kiertoa, jonka ansiosta tuotannon puolella työskentely on monipuolista.
Cleworin tuotannossa työskentelevä Mira Sylander nauttii työn fyysisyydestä ja monipuolisuudesta. Pieni työyhteisö on kuin toinen perhe, jossa selvitetään erimielisyydet sekä jaetaan ilot ja surut.
Pienessä työyhteisössä kierrätetään niin töitä, iloja kuin surujakin

Mira Sylander kiittelee työn kiertoa, jonka ansiosta tuotannon puolella työskentely on monipuolista.

Cleworin tuotannon puolella ahkeroi 12 työntekijää edustaen suomalaisuuden lisäksi viittä eri kansalaisuutta. Pienessä työyhteisössä työt sujuvat jouhevasti ja työn kierron ansiosta tehtävät vaihtelevat.

Mira Sylander on työskennellyt Cleworilla pari vuotta. Tutuksi hänelle ovat tulleet lähes kaikki tuotannon puolen työtehtävät viikkauksesta ompelimoon. Sylander kuvaileekin itseään jokapaikanhöyläksi.

Cleworilla aloitettuaan Sylander siirtyi nopeasti tuotannon työnjohdon rooliin, mutta vetäytyi niistä tehtävistä 9 kuukauden jälkeen, koska työasiat seurasivat kotiin asti.

— Oma perhe-elämä alkoi kärsimään, koska en osannut kotonakaan päästää työasioista irti, Sylander kertoo.

Tilanne helpottui, kun nainen palasi tuotannon tehtävien puolelle. Nyt hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa silittäminen, kuivurien pyörittäminen, mankelointi ja viikkaus.

— Työ on tosi monipuolista ja vaihtelevaa. Joka päivä työn kuvio muuttuu kiertävän systeemin ansiosta. Tykkään myös fyysisesti raskaammasta työstä. Se on mielellekin mukavampaa. Minulle ei sopisi ollenkaan istumatyö koneen ääressä, Sylander toteaa.

Liikkuessa voi ajatukset purkaa työntekoon.

— Jos joutuu työskentelemään koko päivän paikoillaan istuen, niin päässä pyörii ihan liikaa ajatuksia, Sylander nauraa kuvaillen itseään yliajattelevaksi ihmiseksi.

Työporukka on kuin toinen perhe


Mira Sylander kehuu Cleworin yhteishenkeä.

Pienellä porukalla työt sujuvat ja yhteistyö toimii. Erimielisyydetkin on saatu nopeasti soviteltua ja kompromisseihin on päästy kulttuurieroista ja kielimuurista huolimatta.

— Työkaverit ovat mukavia ja kertaakaan kahden vuoden aikana ei ole tuntunut siltä, että ei jaksaisi lähteä töihin. Kavereiden kanssa olemme tauolla naureskelleet, että tämä on kuin toinen perhe. Jokainen tietää toistensa murheet ja osaamme tukea toinen toistamme, Sylander iloitsee.

Perehdytysohjelmalla tuetaan työviihtyvyyttä


Cleworilla on käynnistynyt perehdytysohjelma, jonka myötä Cleworin koko tuotannon henkilökunta koulutetaan uudelleen.

Perehdyttäjän roolissa Mira Sylander pääsee opastamaan niin uusia kuin vanhoja työntekijöitä.
Perehdyttäjän roolissa Mira Sylander pääsee opastamaan niin uusia kuin vanhoja työntekijöitä.

— Yhdessä vastuuhenkilöiden kanssa kehitämme tuotannon henkilökunnan perehdytysohjelmaa, kertoo Cleworin liiketoimintapäällikkö Annastina Liedes.

— Koko henkilöstömme on perehdytetty työtehtäviinsä, mutta haluamme syventää koulutusta hygieniastandardimme ja SmartWear®-työvaatepalveluiden osalta. Tavoitteena on varmistaa, että työntekijällä on perehdytysjakson jälkeen tarvittavat tiedot omasta roolistaan työyhteisössämme, Liedes jatkaa.

Mira Sylander toimii jatkossa tuotannon työntekijöiden perehdyttäjänä sekä nykyisille että uusille työntekijöille. Sylander jo tällä hetkellä päivittäin neuvoo, opastaa ja auttaa nykyisiä työntekijöitä, joten suuremmin ei työnkuva muutu.

— Mielenkiinnolla odotan, että saamme perehdytyskuvion pyörimään ja saadaan uudetkin työntekijät perehdytettyä heti tietyn kaavan mukaan. Uskon, että perehdyttäjän työ on henkisesti kevyempää kuin työnjohdon roolissa toimiminen, eikä kotiin mennessä tarvitse niin paljon kantaa murhetta matkassa, Sylander toivoo.

Eri kielet ja kansallisuudet elävöittävät työyhteisöä


Cleworin tuotannossa työskentelevä Huyen Hoo huolehtii puhtaat matot eteenpäin.
Cleworin tuotannossa työskentelevä Huyen Hoo huolehtii puhtaat matot eteenpäin.

Tuotannon puolelle väriä tuo useat eri kansallisuudet. Työntekijöitä on Cleworille tullut muun muassa Vietnamista, Venäjältä, Virosta ja uusimpina tulokkaina ovat ukrainalaiset työntekijät. Kieli aiheuttaa haasteita, mutta toisaalta työn kautta työntekijän on helppo oppia suomea.

— Cleworille tullessani kaikki puhuivat suomea, vaikka tuolloinkin töissä oli myös maahanmuuttajia. Ensimmäisten ukrainalaisten tulon myötä piti itsekin harjoitella englannin puhumista. Mutta työn tahdissa kommunikaatio tulee kuin itsestään. Jos sanoja ei löydy, niin turvaudutaan viittomiin, Mira Sylander kertoo.

Tuotannon puolella tulkkausapua antavat työntekijät, jotka osaavat sekä venäjää että suomea.

Töihin Cleworille?


Etsimme joukkoomme parhaillaan kesätyöntekijöitä. Voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen info@clewor.fi tai kristiina.liedes@clewor.fi

Avoimen työhakemuksen voit täyttää täällä

Jaa tai tykkää


<< Palaa blogiin

Ota yhteyttä!


Kiinnostuitko Cleworin palveluista? Haetko yrityksellesi tekstiilipalveluista vastaavaa kumppania? Kysy lisää – ota yhteyttä!

Tämä lomake on tarkoitettu ainoastaan yritysasiakkaiden käyttöön. Kuluttaja-asiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Cleworin numeroon 06 870 850.Tilaa uutiskirjeemme!


Lähetämme sähköpostiisi kerran kuussa vinkkejä, asiakastarinoita ja uutisia, joilla edistät puhtaampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa työarkea.
Sähköpostiosoite

Syötä suluissa oleva tarkistenumero (483700)