Sulje

Cleworilla asiakkaan työvaatteet huolletaan kestävää teknologiaa hyödyntäen

Cleworilla asiakkaan työvaatteet huolletaan kestävää teknologiaa hyödyntäen

Cleworin tuotannon tiloihin tutustuminen avartaa käsitystä modernista teollisesta pesulapalvelusta, jonka ympärille on rakennettu kokonainen palveluratkaisu. Asiakas toimittaa työvaatteen huollettavaksi ja saa sen puhtaana takaisin. Siihen väliin mahtuu monta vaihetta, jotka kaikki tähtäävät siihen, että oikein huollettuna työvaate palvelee omistajaansa mahdollisimman pitkään.
Nykyaikaiset ja toimivat tilat takaavat sen, että asiakkaan työvaatteet huolletaan asianmukaisesti. Älykkäät sirut puolestaan vievät kaiken tiedon automaattisesti eteenpäin esimerkiksi mahdollisista korjaustarpeista. Nopeimmillaan työvaatteen kierto tuotannossa kestää reilu kaksi tuntia siitä, kun se on saapunut ja pakattu lähteväksi.

Clewor huoltaa päivittäin asiakkaiden työvaatteita, vaihtomattoja sekä muuta tekstiiliä. Tuotantotilat on jaettu mikrobiologisen puhtauden varmistamiseksi kahteen alueeseen: tullauspuoleen, jossa lajittelemme huoltoon saapuvat tuotteet ja lähetyspuoleen, jossa loppukäsittelemme lähtevän tavaran.

Tullauspuolella asiakkaalta tulevat säkit puretaan, taskut tarkistetaan ja työvaatteiden sirut luetaan saapuneiksi. Mikäli vaatteissa on korjauspyyntöjä tai muita huomioita, ne kirjataan sirun avulla järjestelmään, jolloin tieto kirjautuu kunkin vaatteen yksilöllisiin tietoihin.

Työvaatteen sirut luetaan tullauksen yhteydessä.

Uusi mattolinja vähentänyt vedenkulutusta puolella


Tullauksen jälkeen vaihtomatot menevät pestäväksi omalle linjastolle ja työvaatteet ja muu tekstiili jatkaa huoltoprosessiaan eteenpäin. Työ on pitkälti fyysistä ja Clewor onkin panostanut työn keventämiseen muun muassa mattolinjan putkipesukoneen hankinnalla

— Ennen vaihtomattopuolen työntekijöillä tuli seitsemän kosketusta yhteen mattoon. Uuden linjaston myötä kosketukset saatiin tiputettua noin puoleen, kertoo Cleworin myyntijohtaja Artturi Liedes.

Uuden linjaston myötä myös vedenkulutus on vähentynyt yli puolella.
— Raikasta vettä otetaan ainoastaan huuhteluun. Muutoin voimme uusiokäyttää vettä tankkien ja suodattimien kautta. Tämä on merkittävä uudistus tuotannossamme ja auttaa meitä saavuttamaan kiertotalouden ja kestävän kehityksen tavoitteet, Liedes iloitsee.

Uuden linjaston myötä kosketuksia painaviin mattoihin saatiin vähennettyä seitsemästä kolmeen.

Hygieeninen lopputulos varmistetaan kemiallisella- tai lämpödesinfektiolla


Pesuprosessissa käytetään automaattista pesuaineannostelijaa, joka varmistaa sen, että pesuainetta käytetään juuri oikea määrä. Kaikki tapahtuu keskusannostelujärjestelmän kautta.

— Oikea pesuaine pitää syöttää oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan ja oikean verran. Kaikki tapahtuu keskusannostelujärjestelmän kautta automaattisesti, Artturi Liedes valaisee.

Hygieeninen lopputulos saavutetaan pesuprosessin aikana kemiallisella- ja lämpödesinfektiolla eli termokemiallisesti. Pesukoneiden lämpötilaa ja pesuainemäärää seurataan tarkasti, jotta mikrobiologinen puhtaustaso on taattu.

Pesukoneista poistuva lämmin vesi hyödynnetään jatkossa lämmönvaihtimien avulla. Aiemmin viemäriin valui lämmintä vettä, jota ei hyödynnetty millään tavalla, mutta tulevaisuudessa lämpimän poistoveden avulla lämmitetään saapuva raakavesi reiluun 27 asteeseen. Tämäkin uudistus on osa kiertotalouden ja kestävän kehityksen tavoitteitamme.

Yksikköpesukonepuolella pestään kaikki muu paitsi matot. Vettä koneet käyttävät säästeliäästi.

Kuivaus tekstiilejä ja energiaa säästäen


Pesun jälkeen työvaatteet siirretään kuivausrumpuihin, joissa infrapuna-anturit mittaavat tekstiilin pintalämpötilaa.

— Sen perusteella kone tietää, milloin kangas alkaa olemaan kuiva, jonka jälkeen kuivausohjelma aloittaa jäähdyttämään. Tämä säästää paitsi energiaa myös tekstiilejä. Vaatteiden elinkaari lyhenee ja pahimmillaan vaate pilataan, jos kuivausprosessi ei ole valvottu, Artturi Liedes kertoo.

Linjakuivuri täytetään edestä ja kun tekstiilit ovat kuivia, kuivuri tyhjentää ne takaa ulos, mistä ne lähtevät jälkikäsittelyyn.

Jälkikäsittelyssä tuotteet viimeistellään ja tarvittaessa korjataan. Viikkauslaudan ansiosta pinot saadaan samanlaisiksi lokerointia helpottamaan.

Julian ja Ekaterinan millintarkan työn ansiosta lopputuloksena on siistit pinot.

Mikäli työvaatteessa oleva siru ilmoittaa korjaustarpeesta, siirtyy se korjausompelun puolelle korjattavaksi. Ompelimon puolella työskentelee tällä hetkellä kolme työntekijää kokopäiväisesti. Työvaatteen elinkaari pitenee ja se säilyy turvallisena käyttäjälleen, kun se korjataan standardien mukaisesti.

Cleworilla työskentelee kolme ammattitaitoista ompelijaa. Mirkka huomioi aina vaatetta korjattaessa, että se korjataan ja huolletaan kunkin työvaatteen standardien mukaisesti.

Clewor huolehtii tuotteiden toimituksesta yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tällä hetkellä meillä on useita eri alihankintayritystä. Tulivatpa huollettavat tuotteet mistä päin tahansa Suomea, palautuvat ne viikossa takaisin asiakkaalle.

Kierrätystekstiilit uudeksi raaka-aineeksi


Mikäli työvaate tai tekstiili on korjauskelvoton, se kierrätetään. Loppuun saakka palvelleista poistotekstiileistä jalostetaan uutta raaka-ainetta teollisuuden tarpeisiin.

Jaa tai tykkää


<< Palaa blogiin

Ota yhteyttä!


Kiinnostuitko Cleworin palveluista? Haetko yrityksellesi tekstiilipalveluista vastaavaa kumppania? Kysy lisää – ota yhteyttä!

Tämä lomake on tarkoitettu ainoastaan yritysasiakkaiden käyttöön. Kuluttaja-asiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Cleworin numeroon 06 870 850.



Tilaa uutiskirjeemme!


Lähetämme sähköpostiisi kerran kuussa vinkkejä, asiakastarinoita ja uutisia, joilla edistät puhtaampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa työarkea.
Sähköpostiosoite

Syötä suluissa oleva tarkistenumero (845035)