Sulje

Energiayhtiö suosii vastuullisia valintoja työvaatepalvelussa

Kokkolan Energia -yhtiöillä on kovat vaatimukset työvaatteelle. Työntekijöitä on yli 100 ja työtä tehdään voimalaitoksissa, kaukolämpötyömailla ja energiaverkon työmailla. Vaatimusten lisäksi huomiota halutaan kiinnittää koko hankintaketjun vastuullisuuteen.
Voimalaitoksilla työvaatteiden tulee olla paloturvalliset sekä suojata käyttäjää kemikaaleilta. Energiaverkkojen puolella työvaatteelta vaaditaan palosuojan lisäksi valokaarisuojaa, jotta se suojaa käyttäjää mahdollisilta sähköiskuilta. Lisäksi töitä tehdään vuoden ympäri sateessa, paahteessa ja pakkasessa ja joustavuuttakin täytyy löytyä, jotta sähkötolppaan kiipeäminen sujuu ketterästi.

— Työvaatteiden näkyvyys pitää tietenkin olla kaikilla kunnossa, myös hallinnon työntekijöillä, kun tehdään kierroksia voimalaitoksilla, kertoo EHSQ-päällikkö Heidi Keto-Tokoi, joka vastaa Kokkolan Energialla ympäristöstä, työhyvinvoinnista, turvallisuudesta ja laadusta.

Työvaatteilta vaaditaan myös joustavuutta, jotta sähkötolppaan kiipeäminen sujuu ketterästi. <strong>Olli Anttiroiko </strong>toteaa Cleworin työvaatteet toimiviksi.
Työvaatteilta vaaditaan myös joustavuutta, jotta sähkötolppaan kiipeäminen sujuu ketterästi. Olli Anttiroiko toteaa Cleworin työvaatteet toimiviksi.


Pesupalveluista kokonaisvaltaiseen työvaatehuoltoon


Aiemmin työvaatteet hankittiin Kokkolan Energialla itse ja pesupalvelut ostettiin toimitalon naapurissa sijaitsevalta Kokkotyö-säätiöltä. Säätiön lopettaessa toimintansa kartoitettiin uutta vaihtoehtoa. Kriteerinä oli, että työvaatteet, pesu ja huolto tulisivat samasta paikasta. Myös paikallisuudella oli oma lisäarvonsa.

Heidi Keto-Tokoi aloitti työt Kokkolan Energialla juuri kun sopimus Cleworin SmartWear®-työvaatepalvelusta oli tehty, kolmisen vuotta sitten.

— Vaatetin aiemmassa työpaikassani Bolidenilla 550 työntekijää, joten täällä 120 työntekijää menee ihan heittämällä, Keto-Tokoi nauraa.

Vuokravaatepalvelun sijaan Kokkolan Energia halusi ostaa työvaatteet itselle.

— Vaatekantaa oli olemassa jo niin paljon, että pystyimme hyödyntämään olemassa olevat työvaatteet ja siruttamaan ne osaksi Cleworin työvaatehuoltoa.

Itse hankittuja työvaatteita oli kertynyt paljon. Osalla löytyi kaapista käyttämättömänä jopa 15 vuotta vanhoja työvaatteita.

Heidi Keto-Tokoi muistuttelee, että työvaatteet päätyisivät pesuun saakka. Lokerikossa odottaa aina puhdas vaatekerta. Olli Anttiroikon takki hohtaa vielä uutuuttaan.
Heidi Keto-Tokoi muistuttelee, että työvaatteet päätyisivät pesuun saakka. Lokerikossa odottaa aina puhdas vaatekerta. Olli Anttiroikon takki hohtaa vielä uutuuttaan.


Vaatteiden siruttamisen jälkeen työvaatehuolto saatiin järjestykseen ja vaatteiden määrääkin pystytään kontrolloimaan. Työvaatepalvelu toimii hyvin, kunhan vaatteet päätyvät pesuun asti.

"Cleworin portaali on aivan loistava"

— Kuljen täällä välillä muistuttamassa miehiä, että likaiset vaatteet olisi hyvä laittaa välillä pesuun. Cleworin portaali on aivan loistava. Sinne voi laittaa merkinnän vaatteen poistamisesta, kun näen jollain risaisen vanhan vaatteen päällä. Vähän sellainen äidin rooli on tämä työvaatteista vastaaminen, Keto-Tokoi nauraa.

SmartWear®-työvaatepalvelun asiakkailla on käytössään portaali, johon voi lisätä helposti kaikki työntekijät, koot ja työvaatemallistot.

— Meillä yrityksen sisällä on henkilöitä, jotka tilaavat omille työntekijöilleen työvaatteet. Olemme luoneet sinne mallistot ja jokaisen työntekijän takana näkyy ainoastaan sellaisia vaatteita, joita hänelle voidaan tilata, Heidi Keto-Tokoi kehuu portaalin toimintoja.

Kokkolan Energian työvaatteet näkyvät isosti myös katukuvassa.
Kokkolan Energian työvaatteet näkyvät isosti myös katukuvassa.


Vastuullisuus työvaatteen elinkaaren alusta loppuun


Työvaatehuollon vastuullisuudella on iso merkitys Kokkolan Energialle. Vastuullisuusraportointi on lainsäädännön mukaan energiayhtiöllä edessä tulevaisuudessa, joten vastuulliset valinnat täytyy pystyä osoittamaan myös työvaatteiden hankinnan osalta.

— Vastuullisuus lähtee siitä, mistä vaate tulee ja missä se tehdään. Odotan innolla työvaatepuolelle tulevia vastuullisempia kierrätysmateriaaleista tehtyjä mallistoja, jotka ovat kaiken lisäksi vielä nykyistä mallistoa edullisempia, Heidi kiittelee.

Cleworilla huolehditaan koko ketjusta myös työvaatteen kierrättämiseen saakka.

— Siinäkin on ollut opettaminen, että jos housut repeävät haaroista, niitä ei saa heittää roskiin, vaan ne toimitetaan muiden työvaatteiden kanssa pesuun.

Clewor korjaa rikkinäiset työvaatteet mahdollisuuksien mukaan takaisin käyttökuntoon. Elinkaarensa päähän tulleet työvaatteet kierrätetään ja uudet työvaatteet toimitetaan automaattisesti työntekijälle rikkinäisten tilalle.

Jaa tai tykkää


<< Palaa asiakastarinoihin

Ota yhteyttä!


Kiinnostuitko Cleworin palveluista? Haetko yrityksellesi tekstiilipalveluista vastaavaa kumppania? Kysy lisää – ota yhteyttä!

Tämä lomake on tarkoitettu ainoastaan yritysasiakkaiden käyttöön. Kuluttaja-asiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Cleworin numeroon 06 870 850.



Tilaa uutiskirjeemme!


Lähetämme sähköpostiisi kerran kuussa vinkkejä, asiakastarinoita ja uutisia, joilla edistät puhtaampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa työarkea.
Sähköpostiosoite

Syötä suluissa oleva tarkistenumero (665905)