Sulje

Puhdas ja hygieeninen lopputulos syntyy hygieniastandardeja noudattamalla

Puhdas ja hygieeninen lopputulos syntyy hygieniastandardeja noudattamalla

Tekstiilien huoltaminen tietyillä toimialoilla vaatii korkeaa hygieniaa. Clewor antaa takuun siitä, että huollamme tekstiilit standardien mukaisesti mikrobiologisesta puhtaudesta huolehtien. Noudatamme tuotannossamme hygieniastandardin SFS-EN 14065:2016 vaatimuksia.

Toimialat, joilla hygieniastandardin käyttämistä vaaditaan:

Mikrobiologinen puhtaus takaa hygieenisen lopputuloksen


Mikrobiologinen puhtaus tarkoittaa sitä, että mikro-organismien määrä tekstiilissä on mahdollisimman alhainen.

— Cleworilla huoltoprosessin tarkoituksena on saavuttaa ja ylläpitää tarvittava mikrobiologinen puhtaustaso siihen asti, kunnes tekstiilit luovutetaan asiakkaan haltuun, kertoo Cleworin hygienia- ja laatuvastaava Mirkka Pöllä.

Riskianalyysin ja mikrobiologisen puhtauden valvontajärjestelmä (RABC, Risk Analysis and Biocontamination Control) on riskienhallinnan lähestymistapa, jonka avulla Clewor varmistaa huollettujen tekstiilien mikrobiologisen puhtauden.

Hygieeninen lopputulos saavutetaan joko kemiallisella desinfektiolla tai lämpödesinfektiolla. Pesun jälkeen tekstiilit käsitellään tietyn kaavan mukaan, hygieenisyydestä huolehtien.

— Pestyt elintarviketekstiilit kuivataan heti ja kuivuttuaan ne siirretään puhtaaseen altaaseen. Viikkauspuolella pöydän pinta on desinfioitu ja viikkaajan hiukset peitetty. Myös ompeluhuoneissa on omat paikkansa elintarviketekstiileille, Mirkka Pöllä kertoo.

Elintarvikevaatteita käsiteltäessä hiukset suojataan verkolla, jotta elintarvikevaatteisiin ei eksy hiuksia mukaan.
Elintarvikevaatteita käsiteltäessä hiukset suojataan verkolla, jotta elintarvikevaatteisiin ei eksy hiuksia mukaan.

Käsien pesusta pesulämpötilojen tarkkailuun


Mirkka Pöllä vastaa henkilöstön kouluttamisesta sekä siitä, että tuotannon tiloissa työskennellään hygieniastandardin vaatimalla tavalla.

— Lähdemme liikkeelle siitä, että vaatimukset täyttyvät ihan perinteisestä käsienpesusta muuhun yleiseen hygieniaan liittyen, kuten milloin tekstiili ohjataan uusintapesuun tai missä lämpötiloissa tekstiileitä pestään, Pöllä selventää.

Clewor valvoo ja testaa säännöllisesti hygieniastandardin toteutumista.

-Seuraamme esimerkiksi pesuprosessien lämpötiloja. Jos lämpötila ei ole ollut riittävä, voi tekstiiliin jäädä bakteereja.

Elintarvikealan standardit huomioidaan myös ompelimon puolella.
— Esimerkiksi elintarviketeollisuuden vaatteissa käytetään ainoastaan metallisia nappeja, koska jos nappi menee rikki ja lentää elintarvikkeeseen, voidaan etsimisessä apuna käyttää metallinpaljastinta, Pöllä kertoo.

Jaa tai tykkää


<< Palaa blogiin

Ota yhteyttä!


Kiinnostuitko Cleworin palveluista? Haetko yrityksellesi tekstiilipalveluista vastaavaa kumppania? Kysy lisää – ota yhteyttä!

Tämä lomake on tarkoitettu ainoastaan yritysasiakkaiden käyttöön. Kuluttaja-asiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Cleworin numeroon 06 870 850.Tilaa uutiskirjeemme!


Lähetämme sähköpostiisi kerran kuussa vinkkejä, asiakastarinoita ja uutisia, joilla edistät puhtaampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa työarkea.
Sähköpostiosoite

Syötä suluissa oleva tarkistenumero (939565)